KRONOBIOLÓGIA – a megértésért

A kronobiológia az élő anyag időbeli szerveződésével foglalkozik.

A kronobiológia alapösszefüggéseire 1981 és 1992 között szovjet kutatók jöttek rá. Dr. Artur Zsazskov, kiemelkedő szerepével kidolgozták a természeti tipológia szabályrendszerét, amely a bioritmusra épülve határozza meg az emberek fizikai, érzelmi és intellektuális jellemzőit.

A pszichogenetika szerint a Földet körülvevő energo-információs mezőből a születés pillanatában jelenlevő energiák lenyomatot képeznek a gyermek genetikai tulajdonságaira.

Így a „harmadik szülőnk” adja meg ezen energetikai tulajdonságainkat, amelyek végigkísérik életünket.

A kronobiológia egy visszaigazolható, jól használható típustan, ami megmutatja a „harmadik szülőnk”-től „örökölt” fizikai temperamentumunkat, érzelmi és intellektuális behangoltságunkat, pszichológiai jellemzőinket. Segíthet, hogy megtaláljuk, hogy hogyan működünk harmóniában, milyen képességeink vannak, mi motivál bennünket. Megmutatja, hogy mikor járjuk a lelkünk útját. Egy igazi használati útmutató magunkhoz, családunkhoz, vagy akár kollégáinkhoz. Ennek fényében könnyebb a megértés, hogy ki miért úgy reagál, ahogy, és mit tudunk tenni, hogy harmóniában éljünk magunkkal és másokkal.

A kronobiológiai önismeret birtokában érthetőbbé, élhetőbbé válhat a párkapcsolati, családi vagy munkahelyi dinamika.

id